dilluns, 30 de novembre del 2015

CONTE PER LA PAU

Maria estava a sa casa llegint un llibre molt antic que sa mare li havia donat. S´avorria, i molt.Va encendre la televisió i va aparèixer una xiqueta molt pobra parlant del mal que ho passaven al seu país: Síria. Explicava que no podien anar al col.legi per culpa de les bombes  que es llançaven cada dos per tres. No podien eixir de casa, no tenien a penes menjar i el pitjor era que duien mesos sense rebre notícies de son pare, que estava  a la guerra.
Magalí, que així es deia la xiqueta, ensenyava la seua habitació, on sols hi havia un xicotet llit i una prestatgeria amb un únic llibre. El llibre era la possessió més valuosa per a Magalí.
María es va fixar bé i va descobrir que eixe llibre era el que ella tenia en les seues mans. Maria va mirar al seu voltant. Tot era bonic i molt car. Amb el seu llit d´aigua, la seua televisió de 47 pulgades, un Ipad, milions de llibres que no s´havia llegit …
De sobte, es va sentir molt culpable. Volia fer alguna cosa  per Magalí i la seua famiíia.Es va alçar del llit i va anar a buscar  sa mare, Helena. Helena estava preparant el menjar i Maria la va abraçar i li va agrair tot el que feien per ella.Li va explicar  tota la història de Magalí. Sa mare va estar d´acord amb que havia de fer alguna cosa.
Per la nit van parlar amb el pare de Maria i van començar a pensar.A la semana següent, Magalí i la seua família estaven volant cap a València. Maria i el seus pares els havien llogat una casa prop de la seua per a que visqueren sense problemes fins que acabara la guerra.
Magalí va començar l´institut amb María. Es van fer molt amigues.Els pares de Magalí van trobar un treball amb bon salari i després d'uns pocs mesos ja podien pagar-se ells la casa.
Maria va deixar de ser tan egoista i gràcies a l’amistat que unia  Magalí amb Maria es va formar un gran grup d´amics entre les dues famílies.

Paula Hernández Pesado 1º A